sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Castig sau pierdere?

Lavinia Parvu- Ganduri banale
   

   Am inceput sa ma gandesc la timp ca la ceva ce are o forma, ceva vizibil, o serie de transparente lichide stivuite una peste alta. Acum ca am varsta tampon, am o presimtire ca prafuitii contemporani ma vor ucide din cauza sufletului deschis, din cauza ca am fost prea indrazneata cu riscantele cuvinte, dar sunt sigura ca urmasii nu imi vor mai putea face nimic. 
   As vrea sa imi perpetuez specia dincolo de foaia de hartie. As vrea sa intru in memorie, unde sa raman mult timp chiar si dupa terminarea lecturii. Am fost atat de mult timp o musafira poftita, dorita, in atatea bordeluri ambulante, incat carligul existentei mele a ajuns in cea mai degradata stare de rugina. Am avut parte de numeroase pipaieli frenetice, incat valenta placerii m-a acaparat cu totul in vraja putreda si mincinoasa in care se infatisa in acele epoci.
  Capriciul sadic, cimitirul de vechituri si urmarile radiografiei eronate ale unui comunism esuat, m-au crescut si mi-au oferit o educatie plina de oscilatii emotionale. Tot ei m-au purtat pana in culmile unei explozii nucleare. O voi parinti nepotriviti ce mi-ati fost!!! ( am ajuns sa strig de atatea ori )  Am reusit pana la urma sa inving acel univers barbar in care m-au aruncat, si apoi am decis sa ma intorc inapoi si sa imi gasesc un loc pe plaja realitatii. Am decis sa ma aliniez odata cu cei care au lumina simbolului dolarului in ochi si sa incerc sa supravietuiesc intr-o lume in care iubirea este lipsita de orice substanta. 
   DA, am ajuns sa renunt pana la urma la betivanii mei patentati, si sa iau in brate acea orchestra banala care sa ma insoteasca pana in punctul in care nu o sa imi mai aduc aminte de nimic.
    Recunosc, domina in mine si astazi infinite nuante de amaraciune si amintiri despicate. Sindromul agitatiei am reusit sa il stapanesc si sa il mentin la o temperatura inocenta dar ce ma voi face atunci cand vor porni si vor vandaliza asteptatele zgomote din adancul pantecului meu? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu